0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Stel een Oplopende Directie in

4 Artikel(en)

Handgebouwde unieke elektrische gitaren.

Wat begon als een hersenspinsel is ineens heel snel gegaan. We hadden niets in het zogenaamde hoge segment, het segment waar je bij de grote merken gewoon bedragen vanaf €2000 moet neertellen en dan nog in de meeste gevallen een massaproduct krijgt. Het moest iets beters zijn, weer iets unieks en helemaal gebouwd zoals wij het wilde van de mooiste houtsoorten en van elk model maar 1 exemplaar. Ook waren we er van overtuigd dat het wat betreft prijs een stuk interessanter moest kunnen, nou dat is gelukt! De Selected series zijn stuk voor stuk met de hand gebouwd in onze eigen stad Dordrecht. Massieve body’s van de beste en mooiste houtsoorten met een fantastische afwerking, Fender Licensed halzen, de beste hardware en Pick-Ups en vooral zo uniek dat je dezelfde Nuno Morris Selected gitaar nooit zal tegenkomen.


Nuno Morris Selected TE1

Nuno Morris Selected TE 1 1   Nuno Morris Selected TE 1 2   Nuno Morris Selected TE 1   Nuno Morris Selected TE 1 4
             

De gekamerde Essen body is voorzien van een top en back van Wenge, dit ziet er niet alleen heel erg mooi uit ook de klank is fantastisch. Zelfs zonder hem aan te sluiten hoor je direct het verschil met een zgn. fabrieksgitaar, de kenmerkende sound van een Telecaster maar dan met net iets meer elan. De massieve Maple hals is voorzien van een eveneens Maple fretboard met daarop perfect afgewerkt Silver/Nickel fretwerk dat deze gitaar een hele lichte bespeelbaarheid geeft. Omdat we in de Nuno Morris Selected Series uitsluitend willen werken met onderdelen van topkwaliteit hebben we bij de TE1 gekozen voor een Wilkinson brug met koperen brugzadels dat een meer sprankelende sound geeft dan bijvoorbeeld verchroomde brugzadels. Zelfs de topkam is heel erg bepalend voor de klank dus hebben we ook hier gekozen voor topkwlaitiet van Graptech. De ultra solide PW locking stemmechanieken zorgen ervoor dat de gitaar makkelijk is te stemmen en heel belangrijk ook goed op stemming blijft onder alle omstandigheden. Heel belangrijk bij een elektrische gitaar zijn natuurlijk de pick-ups en ook hier wilden we geen concessies doen en hebben we gekozen voor het gerenommeerde Seymour Duncan. Omdat deze gitaar wat extra output verdiend viel onze keuze op de Hotrail for Tele, dit zijn Humbucker elementen maar dan in een single-coil behuizing. Het grote voordeel van deze elementen is dat ze 100% storingsvrij zijn, meer output hebben en toch het echte Telecaster geluid produceren. Het hals-element heeft een krachtige keramische magneet die dubbel gewikkeld is waardoor hij over veel meer sustain beschikt dan een single-coil element. Het brug-element produceerd een superstrakke sound en is zeer geschikt voor snedige solo's maar ook zeker voor slag. Door de waxlaag die is aangebracht binnenin de pick-ups zul je zelfs op hoog volume geen last hebben van feedback waar een Telecaster vrij gevoelig voor is. Het Seymour Duncan Hot Rail set is helemaal met de hand gebouwd in Santa Barbara, Californië. Ook voor de elektonica hebben we uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige onderdelen, zo is de 3 standen elementschakelaar van Fender en de volume en toonpots van CTS. De TE1 wordt compleet geleverd met een echtheidscertificaat, een luxe Gator Vintage Hardcase en een set voorgemonteerde straplocks om het losschieten van de gitaarband te voorkomen.
De Nuno Morris Selected TE1 heeft een verkoopprijs van €1499,00


Nuno Morris Selected TE2

Nuno Morris Selected TE 2 1   Nuno Morris Selected TE 2 2   Nuno Morris Selected TE 2 2   Nuno Morris Selected TE 2 4
             

De Nuno Morris Selected TE2 is een Telecaster model met een massieve Essen body die is voorzien van een Notenhouten top afgewerkt met een high-gloss epoxy laklaag die harder is dan de meest voorkomende lakken. Het grote voordeel is dat de kans op schade zoals krasjes en deukjes minimaal is en in geval van schade altijd netjes door ons te herstellen is. De massieve Maple hals heeft een eveneens Maple fretboard met daarop topkwaliteit silver/nickel fretwerk voor extra rijke tonen en een ultra lichte bespeelbaarheid. Voor de tuners (stemmechanieken) hebben we gekozen voor Gotoh Mini oliebad mechanieken die onderhoudsvrij zijn en ultra stabiel, zelfs onder zware omstandigheden. Voor het kiezen van de elementen hebben we echt even de tijd genomen en verschillende configuraties uitgeprobeerd, uiteindelijk kwamen we voor deze Telecaster uit bij DiMarzio pick-ups. Voor het hals-element hebben we gekozen voor een DiMarzio DP-417 Area T single-coil element, dit element heeft een zeer warme klank en is zowel geschikt voor clean als overdrive of distortion. Voor het brug-element is onze keuze gevallen op de DP-418, dit element is eveneens een single-coil element met een verbluffende hoge output en is zeer geschikt voor het betere solowerk, beide elementen zijn uitgerust met een Alnico 2 magneten. Ook voor alle andere onderdelen en hardware hebben we gebruik gemaakt van uitsluitend topkwaliteit, zo is de brug van het geronommeerde Wilkinson en is uitgevoerd met koperen brugzadels dat het geluid enorm ten goede komt en snaarbreuk voorkomt. De 3 standen elementschakelaar is van Fender en voor de toon en volume potmeters hebben we natuurlijk CTS gebruikt. Net als andere Nuno Morris Selected Series wordt ook de TE2 geleverd met een zeer luxe Gator Vintage hardcase, een echtheidscertificaat en een set voorgemonteerde straplocks om het losschiten van de gitaarband te voorkomen.
De Nuno Morris Selected TE2 heeft een verkoopprijs van €1299,00


Nuno Morris Selected TE Thinline

Nuno Morris TE TH1   Nuno Morris Selected Thinline   Nuno Morris Selected TE Thinline main   Nuno Morris Selected Thinline detail
             

De Nuno Morris Thinline TE is niet alleen een beauty om te zien ook wat betreft klank en bespeelbaarheid durven we te stellen dat het hier om een topgitaar gaat. Met zijn hollowbody van Wenge met een Zebrano top een gitaar waar je nooit een tweede van zal tegenkomen. De massieve Maple hals heeft een eveneens Maple fretboard met daarop hoogwaardig Silver/Nickel fretwerk. Voor de elementen hebben we gekozen voor de Vintage Stack For Tele van Seymour Duncan. Het enkelspoels brug-element geeft deze gitaar die typische vintage sound met heel veel Tele Twang maar dan zonder de bijgeluiden die veel andere merken produceren bij single-coil elementen. Het Seymour Duncan vintage stack halselement geeft een klassieke Telecaster sound met hele rijke en heldere lage tonen. Het hum-canceling systeem zorgt ervoor dat ook dit element storingsvrij is zonder iets aan de klank te veranderen. Beide elementen zijn gewaxt waardoor de kans op rondzingen zelfs op hoog volume minimaal is. De 3 standen elementschakelaar is van Fender en voor de volume en toonregelaars hebben we ook hier gekozen voor het gerenommeerde CTS, deze zijn storingsvrij en hebben een hele lange levensduur. De Wilkinson Stagered stemmechanieken zorgen voor precies de juiste snaardruk op de Graptech topkam, dit komt de sound enorm ten goede en nog een voordeel, snaargeleiders zijn bij deze mechanieken overbodig. Deze gitaar wordt compleet geleverd met een Gator Vintage Hardcase, een certificaat van echtheid en een set voorgemonteerde straplocks.
De Nuno Morris Selected TE Thinline VERKOCHT


Nuno Morris Selected ST2

Nuno Morris Selected ST2 1   Nuno Morris Selected ST2 2   Nuno Morris Selected ST2 3   Nuno Morris Selected ST2 4
             

De Nuno Morris Selected ST2 is een volledig handgebouwd Stratocaster model waar je nooit een tweede van zal tegenkomen. De massieve Essen body heeft een Ovangkol top en back dat de gitaar een fantastisch uiterlijk geeft. De body is afgewerkt met keiharde epoxy lak die veel minder snel zal beschadigen dan de meest gebruikte gitaarlakken. Aan werkelijk ieder detail is gedacht, zo is de afdekplaat voor de electronika aan de achterzijde van de gitaar niet van kunststof maar van Ovangkol. De massieve esdoorn hals is voorzien van een rosewood fretboard met daarop hoogwaardig silver/nickel fretwerk, ook voor de stemmechanieken hebben we gekozen voor topkwaliteit. De Schaller oliebad tuners zorgen ervoor dat de gitaar makkelijk te stemmen is en zelfs onder zware omstandigheden perfect op stemming blijft. De tremolobrug is een Wilkinson TWL108 en is zwevend waardoor je tonen kunt verhogen maar ook kunt verlagen. Ook bij deze gitaar hebben we gekozen voor Seymour Duncan elementen. Het halselement is een Seymour Duncan Cool Rail, dit is een humbucker element maar dan in single-coil formaat. Dit element heeft een perfecte balans tussen de hoge en lage tonen en geeft een bluesy sound met heel veel detail en is 100% storingsvrij in tegenstelling tot de meeste single-coil elementen. Voor het middelste element viel onze keuze op de Vintage Rail, ook dit is een humbucker element in een single-coil behuizing. Dit element geeft de gitaar superveel sustain en is erg geschikt voor het betere solowerk en heeft een kenmerkende vintage single-coil sound maar dan zonder bijgeluiden. Voor het brugelement hebben we de Seymour Duncan Hot Rail gebruikt eveneens een humbucker in single-coil formaat met een hele hoge output, dit is het meest krachtige passieve Stratocaster element uit het assortiment. Zeer geschikt voor het spelen van akkoorden maar door zijn vrij agresieve crunch ook perfect voor het wat zwaardere werk zoals rock of zelfs metal. De 5 standen element-schakelaar is van Fender en voor de potmeters hebben we het gerenommeerde CTS gebruikt, deze pots zijn storingsvrij en hebben een hele lange levensduur. De Nuno Morris Selected ST2 wordt compleet geleverd met een luxe Gator Vintage Hardcase, een set voorgemonteerde straplocks, certificaat en maar liefst 5 jaar garantie.
De Nuno Morris Selected ST2 VERKOCHT

 

Muzieklessen terug in het basisonderwijs.
Muziekles op school was vroeger de normaalste zaak van de wereld, op vrijwel iedere school was wel een muziekdocent te vinden. Helaas zijn de laatste jaren de muzieklessen in met name het basisonderwijs helemaal wegbezuinigd en dat is jammer en eeuwig zonde.

Welke leraar kun jij je nog herinneren?

Woensdag 10 februari stond “de wereld draait door “ helemaal in het teken van muziekles op school en hoe belangrijk muziek maken is voor kinderen. Minister van OCW Jet Bussemaker en Joop van den Ende hebben de handen ineengeslagen en gaan er alles aan doen om muziekles weer terug te brengen op de scholen. Voor het project is in ieder geval 25 miljoen beschikbaar gesteld maar dit bedrag kan als het hele project een succes blijkt nog worden verhoogd. Er is een hele nieuwe subsidieregeling voor het onderwijs en dan met name voor muzieklessen aan kinderen van vier tot twaalf jaar. Gelukkig heeft de overheid Joop van den Ende om hulp gevraagd en er geen Postbus 51 promo van gemaakt die we weer heel snel vergeten. Joop van den Ende wist heel goed te verwoorden hoe ik mijn eigen basisschooltijd heb meegemaakt en waar het nu een beetje fout gaat in het onderwijs. De leraar met de gitaar en de leraar met de elektrische piano hebben de meeste indruk op mij gemaakt en dat is inmiddels 37 jaar geleden. Het grote probleem waar we nu tegenaan lopen is dat er weinig leerkrachten meer zijn die muziekles kunnen geven of zelfs een instrument kunnen bespelen om muziek te maken met de klas. Het zou zonde zijn als scholen deze subsidie niet aanvragen en gebruiken waar hij voor is: muziekles terug op de basisschool en/of de leerkrachten weer aan een instrument. Voor de leerkrachten die het heft in eigen hand durven nemen en zelfstandig de muziek weer terug willen brengen in de klas, willen wij graag klaarstaan en ons steentje bijdragen. Dus doe je een lerarenopleiding of ben je werkzaam in het onderwijs? Dan maken wij de beste, eerlijkste en leukste deal voor je om het geheel tot een succes te brengen, en let maar op, over 40 jaar kennen de meeste leerlingen je nog steeds.


Patrick Zappeij
the House of Music

Download hier de Handreiking muziekonderwijs 2020 

Wil je als leerkracht gitaar leren spelen? Klik hier voor onze 6 weekse gitaarcursus. 

Meer Muziek In De Klas

16-10-2015 11:12 door Patrick Zappeij muziekles op school, muziek in de klas, , Comments Winkel Info,
Je eigen unieke elektrische gitaar of basgitaar bouwen, hoe leuk is dat?

Je eigen gitaar of basgitaar bouwen, hoe doe je dat op een eenvoudige manier?
In ons assortiment hebben we een groot aantal zelfbouwpakketten waar alles in zit dat je nodig hebt om je eigen instrument te bouwen. Zagen, boren en frezen is helemaal niet nodig want zowel de body als de hals zijn helemaal voorbewerkt al heb je natuurlijk wel de mogelijkheid om je instrument te personaliseren en te maken zoals jij hem hebben wilt. Zo kun je de body in iedere gewenste kleur spuiten, lakken of airbrushen en zo een uniek instrument maken. Bij de meeste elektrische gitaar en baspakketten is zelfs de elektronica al helemaal geinstalleerd dus draden trekken en solderen is niet nodig!

16-10-2015 11:01 door Patrick Zappeij 0 Comments Winkel Info,
Sinds 2002 zijn wij gevestigd aan de Visstraat in Dordrecht, midden in het historische stadscentrum in een eveneens historisch pand. Al vanaf het begin zijn we naast de fysieke winkel ook erg actief op internet. Rond 2002 was kopen op internet niet net als nu de normaalste zaak van de wereld, het was in opkomst en nam steeds grotere vormen aan. Toch blijft de fysieke winkel voor ons het allerbelangrijkste. Ons "speelparadijs" waar je nieuwe producten kunt proberen, instrumenten kunt bespelen en gewoon lekker tussen al die mooie gitaren, bassen en versterkers kunt struinen. We kunnen dan ook met recht zeggen dat we het leukste beroep ter wereld hebben. Leuke klanten, leuke producten waar je inspiratie van krijgt en heel veel muziek! En of je nu in onze winkel of in onze webshop je muzikale aankopen doet, we helpen je graag. Per mail, telefoon of (gewoon) in de winkel met een bak koffie erbij net als vroeger.

Sinds 2002 zijn wij gevestigd aan de Visstraat in Dordrecht, midden in het historische stadscentrum in een eveneens historisch pand. Al vanaf het begin zijn we naast de fysieke winkel ook erg actief op internet. Rond 2002 was kopen op internet niet net als nu de normaalste zaak van de wereld, het was in opkomst en nam steeds grotere vormen aan. Toch blijft de fysieke winkel voor ons het allerbelangrijkste. Ons "speelparadijs" waar je nieuwe producten kunt proberen, instrumenten kunt bespelen en gewoon lekker tussen al die mooie gitaren, bassen en versterkers kunt struinen. We kunnen dan ook met recht zeggen dat we het leukste beroep ter wereld hebben. Leuke klanten, leuke producten waar je inspiratie van krijgt en heel veel muziek! En of je nu in onze winkel of in onze webshop je muzikale aankopen doet, we helpen je graag. Per mail, telefoon of (gewoon) in de winkel met een bak koffie erbij net als vroeger.

16-06-2015 23:50 door Patrick Zappeij 0 Comments Winkel Info,
Stel een Oplopende Directie in

4 Artikel(en)