0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Gehoorbescherming op maat gemaakt

Voorkom gehoorschade, gebruik gehoorbeschermers (otoplastieken)
Je leest er steeds meer over in het nieuws, gehoorschade bij (vooral) jonge mensen die een concert hebben bezocht of in een band spelen zonder gehoorbescherming. Vaak merk je het pas als het al te laat is en je constant die vervelende pieptoon blijft horen (tinnitus) terwijl het vrij eenvoudig te voorkomen is.

Wanneer is het geluid te hard?
Al vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn voor je gehoor en is het raadzaam om maatregelen te nemen. Doordat de trilharen in het binnenoor overbelast raken kunnen deze beschadigen en geven ze geen of weinig informatie meer door waardoor je gehoor achteruit gaat. Een veel voorkomende klacht is dat er geluiden worden waargenomen die er eigenlijk helemaal niet zijn zoals een pieptoon of constante ruis, dit komt omdat de trilharen de verkeerde informatie doorgeven.

Ben je een regelmatige concert of festival bezoeker, pas dan op!
Je hebt er vaak pas erg in als je al weer thuis bent en het leed al geleden is, je hoort geluiden die er niet zijn. Dit kan enkele uren tot dagen duren maar er is ook kans dat deze vervelende klacht helemaal niet meer verdwijnt. Sinds enkele jaren hebben de meeste concertorganisatoren, festivals en poppodia afspraken gemaakt m.b.t. het geluidsniveau. Verschillende brancheorganisaties hebben afgesproken dat het geluid niet meer dan 103 decibel mag zijn, in het verleden werden waardes gemeten die ver boven de 110 decibel uitkwamen wat neerkomt op een geluid dat vijf keer zo hard is. Ga je af en toe naar een concert of festival dan is het zeer raadzaam om je gehoor te beschermen met een set oordoppen. Deze doppen zijn er in vele varianten en uitvoeringen en natuurlijk in verschillende prijsklassen. Voor rond de tien euro koop je al een set universele oordoppen die hun werk prima doen maar er is natuurlijk verschil.

Herriestoppers, zonde van je geld.
Deze zogenaamde oorpluggen voorkomen wel gehoorschade maar helpen ook het geluid om zeep en dat is natuurlijk zonde van je dure concertkaartje. Ook een normale conversatie is nauwelijks mogelijk met deze oorpluggen omdat hij alle geluiden dempt. Deze oorpluggen zijn wel prima te gebruiken als je bijvoorbeeld met een zware boormachine aan de gang gaat of een motorrace bezoekt. Omdat deze oorpluggen gemaakt zijn van een zacht, kneedbaar materiaal is het aan te raden om telkens een nieuwe set te gebruiken.

Universele gehoorbeschermers.
Deze gehoorbeschermers zijn voorzien van een filter dat alleen de schadelijke geluiden filtert waardoor je elkaar nog gewoon kunt verstaan en kunt blijven genieten van het concert. Nog een groot voordeel is dat deze oordoppen gemaakt zijn van een materiaal dat je eenvoudig kunt afwassen met water en zeep en daardoor meerdere keren kunt gebruiken. Bij normaal gebruik gaat een set universele oordoppen ongeveer 1 jaar mee. Klik hier voor het overzicht universele Noizezz oordoppen.

Gehoorbescherming op maat, optimaal blijven genieten zonder concessies.
Ben je een regelmatige concertbezoeker of speel je in een band dan zijn op maat gemaakte oordoppen een uitkomst. Deze zogenaamde otoplastieken worden helemaal op maat aangemeten waardoor ze een stuk comfortabeler zitten en ook nog eens veel langer meegaan. Je kunt ook kiezen van welk materiaal de oordoppen gemaakt moeten worden, zacht siliconen of hard plastic de keuze is aan jou.

Verschillende filters voor verschillende doeleinden.
Laat je bij ons een set custom made oordoppen aanmeten dan kun je kiezen uit vier verschillende muziekfilters. Deze filters zijn naderhand altijd te vervangen.

Mild filter.
Voor klassieke muziekanten en vocalisten is het mild filter de juiste oplossing. Deze filters geven een milde demping maar laten de details van het geluid in takt, ook spraak is nog steeds goed te verstaan.

Medium Filter.
Het medium filter is speciaal voor DJ's en strijkinstrumenten, deze filters geven een vlakke demping waardoor de muziek nog steeds goed te horen is maar de schadelijke geluiden gefilterd worden.

Strong filter.
Sta je veel op het podium met een complete band of bezoek je veel concerten en festivals dan is het strong filter aan te raden. Ook deze filters doen niets af aan de beleving van je optreden of concertbezoek, je hoort wat je horen moet en alle schadelijke geluiden worden gefilterd.

Extreme filter
Deze muziekfilters zijn speciaal ontworpen voor slagwerkers, heavy metal muzikanten, heftige housepartys en dancepartys waar het geluid niet alleen te horen is maar ook te voelen. Ook deze filters hebben een vlakke demping waarbij alle frequenties worden gefilterd maar de beleving hetzelfde blijft.

In Ear Monitor Plugs.
Ook voor muzikanten die een in-ear monitor set hebben met universele oordoppen kunnen we oordoppen op maat maken. Zo kun je gewoon je bestaande in-ear systeem inpluggen op de gegoten doppen. Deze earplugs zijn niet voorzien van een muziekfilter maar voorzien van een aansluiting voor je drivers.


Aanmeten, hoe gaat dat in zijn werk?
Het aanmeten van de mallen mag alleen gedaan worden door een gecertificeerde medewerker van ons bedrijf. Binnen ons bedrijf hebben wij twee gecertificeerde personen die graag voor je klaar staan.

Invullen van de vragenlijst.
Om misverstanden te voorkomen beginnen we met het invullen van een korte vragenlijst. Welk materiaal wil je hebben, welke filters en welke kleur moeten de doppen worden.

Korte inspectie van de oren.

Er volgt een korte inspectie (ongeveer 1 minuut) van de oren om te bepalen of we direct kunnen overgaan tot het gieten van de mallen. Bij een gehoorgang die te veel oorsmeer bevat dienen de oren eerst te worden gereinigd en eventueel te worden uitgespoten om een perfect afgietsel te krijgen, dit kun je laten doen bij je huisarts.

Plaatsen van een watje.
Zijn de gehoorgangen voldoende schoon om aan de slag te gaan dan beginnen we met het plaatsen van een speciaal watje in beide oren om het trommelvlies te beschermen. Dit kan wellicht een beetje kriebelen maar is verder niet pijnlijk of vervelend.

Het gieten.
Zodra de watjes geplaatst zijn kunnen we beginnen met het gieten van de mallen, dit doen we met een soort van kitpistool dat in het oor geplaatst wordt, ook dit proces kan een beetje kriebelen maar is verder pijnloos en ongevaarlijk. Tijdens het droogproces van ongeveer 2 minuten hoor je vrij weinig en mag er niet gesproken worden omdat het bewegen van de mond effect kan hebben op de vorm van de gehoorgangen. Zodra het materiaal is uitgehard verwijderen we de afgietsels en controleren deze op eventuele afwijkingen. Als alles in orde is zijn we klaar en kunnen de mallen naar het laboratorium worden verzonden om de oordoppen te laten fabriceren. In de meeste gevallen zijn je op maat gemaakte gehoorbeschermers binnen twee weken klaar en kun je ze komen afhalen.

De kosten.
Geen vervelende verassingen achteraf het aanmeten en produceren van je nieuwe gehoorbeschermers kost normaal gesproken €169,00. Tijdens onze introductieweken betaal je echter maar €139,99 voor een set custom made earplugs en geloof ons, voor dit bedrag wil je echt geen gehoorbeschadiging oplopen.

De verzekering.
Er zijn diverse zorgverzekeraars die een gedeelte van de kosten vergoeden, hiervoor kun je het beste contact op nemen met je zorgverzekeraar.

Maak een afspraak, dat voorkomt onnodig wachten.
Heb je besloten om een set oordoppen bij ons te laten aanmeten dan is het verstandig om even een afspraak te maken. Dit kan telefonisch op nummer 078-6390840 of stuur ons even een mailtje op info@thehouseofmusic.nl

Aanmeten op locatie.
Speciaal voor bands, verenigingen, bedrijven en instellingen kunnen we ook op locatie aanmeten. Dit kost niets extra mits de locatie binnen een straal van 40 kilometer vanaf ons bedrijf ligt. Ook hiervoor kun je het beste even contact met ons opnemen via bovenstaand telefoonnummer of email adres.