0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Muziekles op school


Logo Muziek Op School

Muzieklessen terug in het basisonderwijs

Muziekles op school was vroeger de normaalste zaak van de wereld, op vrijwel iedere school was wel een muziekdocent te vinden. Helaas zijn de laatste jaren de muzieklessen in met name het basisonderwijs helemaal wegbezuinigd en dat is jammer en eeuwig zonde. De scholen die nog wel iets aan muzieklessen deden moesten het vaak hebben van een muzikale leerkracht die dit uit eigen initiatief deed. Gelukkig is er sinds 24 oktober 2014 iets veranderd, in een brief aan de Tweede Kamer kondigt minister Bussemaker nieuwe plannen aan om de kwaliteit van het cultuuronderwijs te verbeteren. Zo is er weer een subsidieregeling voor muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar  op de basischolen, hiervoor heeft de overheid voor de periode 2015-2020 een bedrag van in totaal 25 miljoen beschikbaar gesteld. Deze nieuwe regeling is sinds 14 oktober 2015 van kracht en bedoeld om verschillende partijen uit het muziekveld aanvragen te laten doen om zo muzieklessen weer terug te krijgen in de klas. De Handreiking muziekonderwijs 2020 toont het belang van goed muziekonderwijs aan en maakt duidelijk welke stappen daarvoor gezet moeten worden. 

Wat kunnen wij voor de school betekenen?
Om een subsidieaanvraag te doen is het belangrijk een goed plan op te stellen met een duidelijk en goed gemotiveerd verhaal m.b.t. de muzieklessen. Natuurlijk is ook een prijsopgave belangrijk m.b.t. de aan te schaffen muziekinstrumenten, lesmethoden en apparatuur die nodig zijn voor het geven van goed muziekonderwijs. Hierin kunnen wij een belangrijke rol spelen en denken dan ook graag met de school mee om zo de beste aanbieding te kunnen maken die helemaal bij de school en de aangevraagde subsidie past. Voor vrijwel alle muzieksinstrumenten kun je bij ons terecht, gitaar, bas, viool, ukulele, slagwerk en toetsen we hebben het allemaal en natuurlijk tegen de beste prijs!

Een offerte aanvragen
Natuurlijk zijn wij erg graag bereid om een passende offerte voor de school te maken, belangrijk voor ons is om te weten wat de wensen van de school zijn. Een offerte op maat aanvragen kan telefonisch op nummer 078-6390840 (tijdens onze openingstijden) of via dit emailadres offerteaanvraag@thehouseofmusic.nlSubsidie aanvragen
Om subsidie aan te vragen bij het fonds voor cultuur participatie dient gebruik gemaakt te worden van het aanvraagformulier Impuls Muziekonderwijs.

Handige links
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
Fond Voor Cultuurparticipatie
Music Matters