0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Stel je hebt nog een oude gitaar op zolder staan waar al jaren niets mee gebeurd buiten het verzamelen van stof, zonde want gitaarspelen is zo leuk! Breng hem naar onze reparatieafdeling en we beloven je dat je hem niet meer zult herkennen als we hem onder handen hebben genomen. Zo polijsten we het fretwerk, behandelen we de hals en poetsen we de gitaar tot hij er weer als nieuw uitziet. Ook de stemmechanieken kijken we na en smeren we zodat alles weer soepel loopt en de gitaar weer goed te stemmen is. Als laatste voorzien we je gitaar van een nieuwe set D'addario snaren en natuurlijk stemmen we hem meteen voor je.
De kosten van deze behandeling inclusief een set Daddario snaren bedragen slechts €25,00 
Onderhoud Gitaar Akoestisch

 

Nuno Morris NMA519 hals  

De patient is in dit geval een Nuno Morris westerngitaar van enkele jaren oud die wel wat ondehoud kan gebruiken. Zoals je kunt zien hebben het fretboard en de frets het zwaar te verduren gehad. Vuil, vet en stof gaat zich ophopen op de hals en frets waardoor je minder lang met je snaren doet, omdat het vuil tussen de gewikkelde snaren gaat zitten klinken deze binnen de kortste keren dof. Ook heb je meer weerstand op de toets bij het opdrukken van de snaren en zeg eerlijk, echt mooi ziet het er niet uit. Ook is het belangrijk om bij een rosewood toets af en toe lemon oil aan te brengen, dit voedt het hout en geeft het zijn originele kleur weer terug.

 

Ook de body nemen we grondig onder handen, zo verwijderen we vuil, vet en stof en polijsten we de lak waardoor ook kleine beschadigingen en krasjes verdwijnen of in ieder geval minder zichtbaar zijn. Na het polijsten en poetsen voorzien we de klankast van een speciale wax die ervoor zorgt dat vuil en vet zich minder snel gaat hechten aan de body. Nog een groot voordeel van deze wax is dat het reinigen van je gitaar een stuk makkelijker gaat, neem een pluisvrije doek en je veegt vuil en vet er zo vanaf. Om je gitaar in topconditie te houden hebben wij diverse onderhoudsmiddelen in de winkel.   NMA 519 liggend

 

NMA Frets   Zodra de snaren eraf zijn beginnen we met het polijsten van het fretwerk en het behandelen van de toets. Het hardnekkige vuil verwijderen we met een speciaal borsteltje dat hard is tegen vuil maar geen schade kan aanrichten aan het fretboard of fretwerk. Na het polijsten worden met een speciale vloeistof de laatste resten vuil en polijstpasta verwijderd. Zodra de frets en het fretboard helemaal schoon zijn zal deze worden behandeld met lemon oil, dit zorgt ervoor dat het hout zijn originele kleur weer terugkrijgt en niet gaat uitdrogen. 

 

Nu kan de gitaar weer worden opgebouwd en de nieuwe snaren kunnen erop. Standaard gebruiken wij D'addario EJ-Series bij deze behandeling. Dit zijn Phosphor Bronze snaren met een mooie volle en heldere klank. Je kunt zelf kiezen welke dikte je op je gitaar wilt hebben, standaard werken wij met een 010 set. Heb je liever een ander merk of type snaar dan kan dat natuurlijk, in de winkel laten we je vooraf weten wat de totale kosten gaan worden met een set andere snaren. 

  Fretwerk Clean

 

NMA Ready
Het resultaat, glimmende frets en een fretboard dat zijn originele kleur weer terug heeft en klaar is voor de komende jaren. De body is ontdaan van al het vuil, gepolijst en gepoetst en de gitaar ziet er weer uit als nieuw!

 

Zodra de gitaar helemaal klaar is stemmen en testen we hem om er zeker van te zijn dat alles goed is. Als alles in orde is bevonden gaat er voor de laatste keer een poetsdoek over om evt. vette vingers te verwijderen en tekenen we het reparatierapport af. Onze taak zit er op en de klant kan een belletje verwachten dat zijn instrument weer helemaal in topconditie is.   Testen

  

Even ter vergelijking:
Zo kregen wij de gitaar binnen.

 

Het resultaat na de behandeling:
Een gitaar die weer even mee kan. 

Voor Behandeling   Na behandeling