0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Wist je dat je bij the House of Music ook terecht kunt voor reparaties of een afstelbeurt aan je gitaar of bas? In onze werkplaats hebben we alle benodigde materialen om je instrument vakkundig te repareren en af te stellen. Op deze pagina zie je precies hoe je gitaar of bas er uit ziet nadat wij hem onder handen hebben genomen.
De kosten van deze behandeling inclusief een set Daddario snaren bedragen ca. €45,00 

Reparatie Start

 

Reparatie Elektrische Gitaar  

De patient is in dit geval een Squier Stratocaster van enkele jaren oud die wel wat ondehoud kan gebruiken. Zoals je kunt zien hebben het fretboard en de frets het zwaar te verduren gehad. Vuil, vet en stof gaat zich ophopen op de hals en frets waardoor je minder lang met je snaren doet, omdat het vuil tussen de gewikkelde snaren gaat zitten klinken deze binnen de kortste keren dof. Ook heb je meer weerstand op de toets bij het opdrukken van de snaren en zeg eerlijk, echt mooi ziet het er niet uit. Ook is het belangrijk om bij een rosewood toets af en toe lemon oil aan te brengen, dit voedt het hout en geeft het zijn originele kleur weer terug. 

 

Ook de body van deze gitaar kan wel wat ondehoud gebruiken. Zo zit de slagplaat vol met vuil en vet, zijn de schroeven allemaal verroest en heeft het lakwerk kleine beschadigingen en geen glans meer. Ook de potmeters, schakelaar en input moeten onder handen worden genomen, deze worden met perslucht schoongeblazen en daarna met spray ingespoten zodat alle kraakjes eruit zijn. Het lakwerk van de body polijsten we waardoor speelschade en kleine krasjes verdwijnen. Daarna krijgt de body een poetsbeurt met Dunlop Guitar Polish om de lak een beschemlaagje te geven. Vuil zal zich nu minder makkelijk hechten aan de lak en de body krijgt weer glans.   Reparatie 4

 

Reparatie 6   Zodra de snaren eraf zijn beginnen we met het polijsten van het fretwerk en het behandelen van de toets. Het hardnekkige vuil verwijderen we met een speciaal borsteltje dat hard is tegen vuil maar geen schade kan aanrichten aan het fretboard of fretwerk. Na het polijsten worden met een speciale vloeistof de laatste resten vuil en polijstpasta verwijderd. Zodra de frets en het fretboard helemaal schoon zijn zal deze worden behandeld met lemon oil.

 

 Reparatie 9
Het resultaat, glimmende frets en een fretboard dat zijn originele kleur weer terug heeft en klaar is voor de komende jaren. De body is ontdaan van al het vuil, gepolijst en gepoetst en alle chromen hardware blinkt weer. Ook zijn alle potmeters gecontroleerd en indien nodig vastgezet. 

 

 Reparatie 10   Nu kan de gitaar weer worden opgebouwd, alle knoppen er weer op en ook de snaren kunnen erop. Zodra de snaren gemonteerd zijn beginnen we met het afstellen van de actie (de afstand tussen de snaren en het fretboard). Hoe lager de snaren op het fretboard liggen, hoe lichter de gitaar speelt. Zodra de radius van de brugzadels goed is afgesteld kan het intoneren beginnen. De intonatie van een gitaar is zeer belangrijk, als een gitaar niet of niet goed is geintoneerd zal hij niet octaafzuiver zijn. Een E is dan bijvoorbeeld op de 12e fret hoger of lager dan zou moeten. 

 

Zodra de gitaar helemaal klaar is stemmen en testen we hem om er zeker van te zijn dat alles goed is. Als alles in orde is bevonden gaat er voor de laatste keer een poetsdoek over om evt. vette vingers te verwijderen en tekenen we het reparatierapport af. Onze taak zit er op en de klant kan een belletje verwachten dat zijn instrument weer helemaal in topconditie is.     Reparatie 11

 

Even ter vergelijking: Zo kregen wij de gitaar binnen.

 

Het resultaat na de behandeling.

Voor Reparatie   Na Reparatie