0item(s)

Er zitten geen producten in je winkelwagen

Reparaties aan gitaren en basgitaren. Voordelig, goed en razendsnel.

Je gitaar of basgitaar is kapot, wat nu? Geen nood, in de meeste gevallen kunnen wij je helpen en dat ook nog eens supersnel en tegen een heel redelijk tarief. Ook als je denkt dat er waarschijnlijk niets meer mee te beginnen is omdat bijvoorbeeld de hals gebroken is kunnen wij hem vaak nog gewoon voor je herstellen. Op deze pagina enige uitleg over de meest voorkomende defecten en schades aan gitaren en bassen zodat je een indruk krijgt van wat wij voor je kunnen betekenen. Van het vervangen van de stemmechanieken tot het herstellen van een gebroken hals en van lakschade tot herfretten, we bespreken het allemaal. Naast reparaties kun je ook terecht voor een complete servicebeurt aan je akoestische of elektrische gitaar, je instrument is dezelfde dag nog klaar.
Heb je specifieke vragen over een reparatie aan je gitaar of basgitaar dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch op nummer 078-6390840, via de mail of loop gewoon even bij ons binnen.
Gitaar en Basgitaar Reparaties

 

Stemmen lukt niet meer.
Wat veel voorkomt bij klassieke gitaren is dat de stemmechanieken na jaren gewoon op zijn. De tandwieltjes zijn versleten en/of de nylon bussen waar de snaren omheen gewonden zitten zijn uitgedroogd en beginnen te scheuren, tijd om ze te vervangen dus. De meest voorkomende mechanieken hebben we gewoon in voorraad en de reparatie is in de meeste gevallen binnen een uur gedaan. 

Tip!
Als je gitaar al een tijdje niet meer is gebruikt is het verstandig om ook de snaren te vervangen, dit kunnen we natuurlijk in één moeite door voor je doen.
 
Stemmechanieken Klassiek

 

Oliebad Mechaniek Vervangen
 

Stemmechaniek is gebroken.
Het komt nogal eens voor dat een gitaar omvalt of de strap losschiet en de gitaar precies op een stemsleutel terecht komt met als gevolg een breuk. Geen nood, oliebad mechanieken hebben we ruim in voorraad en vervangen is voor ons een fluitje van een cent. Neem je gitaar mee naar onze winkel en we helpen je direct zodat je dezelfde dag weer gewoon op je instrument kunt spelen.

Let op!
Het kan natuurlijk voorkomen dat we het type dat nodig is voor jouw gitaar moeten bestellen. In dit geval moet je rekening houden met een reparatietijd van ongeveer drie dagen.

  

De snaren rammelen.
Niets is zo vervelend als snaren die aanlopen op het fretwerk waardoor de gitaar klinkt als een citer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, een hals die krom is, een versleten topkam of brugzadel of bij elektrische gitaren de brugzadels die moeten worden afgesteld. In alle gevallen bieden we hulp en zorgen we ervoor dat je razendsnel weer aan de slag kunt met musiceren. Neem je instrument mee en we vertellen je vooraf wat de kosten zijn.

Ziet de topkam van je gitaar er ongeveer zo uit als op de foto hiernaast dan moet deze vervangen worden. De reparatie tijd kan verschillen per type gitaar al is je gitaar in de meeste gevallen dezelfde dag nog klaar.
 
Topkam Vervangen

 

Gitaar Input Vervangen
 
De gitaar kraakt of het signaal naar de versterker valt steeds weg.
Bij electro akoestische gitaren en elektrische gitaren is dit vaak de input die vervangen moet worden. Door jarenlang intensief gebruik gaat de spanning van de contacten af waardoor de jackplug geen goed contact meer maakt. Bij akoestische gitaren en hollowbody gitaren is dit klusje iets tijdrovender dan bij bijvoorbeeld een Stratocaster of Telecaster model gitaar maar binnen een uur hebben wij het weer voor je gefixt. 

Tip!
Als een input loszit draai hem dan nooit met de hand of met een steeksleutel vast zonder de achterkant van de input vast te houden. In de meeste gevallen draait de input mee en kunnen de kabels breken.

 

De elementschakelaar kraakt of doet helemaal niets meer.
Vaak komt dit door vuil of aanslag op de contacten maar ook slijtage kan de oorzaak zijn. Als het grondig reinigen van de switch niet meer helpt dan vervangen we hem gewoon. Ook deze reparatie is in de meeste gevallen binnen een mum van tijd gedaan en ook hier krijg je vooraf te horen wat de kosten zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip!
Is je gitaar toe aan een complete check up en afstelbeurt dan kunnen we dat beter in één moeite door doen nu we hem toch uit elkaar hebben liggen. Dit scheelt je kosten en je gitaar is weer helemaal in topconditie. Een complete servicebeurt inclusief een nieuwe set snaren en afstellen kost €45,00. Je hebt je gitaar binnen een dag weer terug.
 
Gitaar Switch Vervangen

 

Potmeters vervangen
 
Krakende potmeters.
Je kent het wel, een vervelende kraak als je aan de volume of toonregelaar van je elektrische gitaar draait. De potmeters zijn waarschijnlijk vuil of versleten. Nu kun je een busje contactspray nemen en de potmeters hiermee inspuiten maar in de meeste gevallen helpt dit maar even. Wij demonteren de potmeters en reinigen ze intensief met vloeistof en perslucht en in het geval van slijtage vervangen we ze gewoon. 

Tip!
Draai loszittende potmeters nooit aan met de hand of een steeksleutel zonder de potmeter zelf vast te houden. De kans is groot dat de potmeter meedraait en je bedrading breekt met nog meer ellende tot gevolg.

 

Een gebroken of gescheurde hals.
Oeps, dat is een reparatie van een hele andere orde maar vaak gewoon goed te doen. Zelfs als je denkt dat je kostbare instrument de vuilnisbak in kan is het raadzaam om even bij ons binnen te stappen want er is meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt. Natuurlijk neemt een reparatie waarbij lijm aan te pas komt wel wat meer tijd in beslag omdat we te maken hebben met een droogtijd. Ook hier vertellen we je vooraf wat de reparatie gaat kosten zodat je kunt beslissen of het instrument het wel waard is. Het is overigens raadzaam om in geval van breuk eens contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij, veel verzekeraars vergoeden een deel van de kosten. Als wij de reparatie hebben uitgevoerd krijg je natuurlijk een gespecificeerde factuur van ons mee die je kunt indienen bij de verzekering.

Tip!
Is de hals van je gitaar gebroken draai dan direct de snaren los. Als je de spanning erop laat staan is de kans op onherstelbare schade erg groot.
 
Een gebroken gitaar hals
 

 

Lakschade aan gitaar
 
Lakschade.
Geen probleem waardoor het instrument onbespeelbaar is maar vervelend is het natuurlijk wel als je mooie instrument gehavend is. Sinds kort werken wij met een heel nieuw systeem om lakschades te repareren, Gluboost. Hiermee kunnen we vrijwel alle kleuren mengen en lakschades binnen een dag repareren omdat de droogtijd minimaal is. Neem je beschadigde gitaar mee naar de winkel en we bespreken de mogelijkheden en kosten vooraf met je. 

Tip!
Veel schade aan met name elektrische gitaren komt doordat de strap losschiet en de gitaar op de grond terecht komt. Laat een set straplocks monteren en je band kan nooit meer losschieten. 
Een set straplocks is er al vanaf €9,95 (exclusief montage)

 

 

Herfretten.
Een tijdrovende klus maar ook daarvoor kun je bij ons terecht. Herfretten raden we eigenlijk alleen aan als het om een gitaar uit een hogere prijsklasse gaat of een gitaar die veel emotionele waarde heeft, dit omdat herfretten best een kostbare klus is. Heb je een gitaar die je wilt laten herfretten dan is het raadzaam om er even mee langs te komen zodat we je vooraf kunnen vertellen hoeveel je kwijt bent. Hou er rekening mee dat je de gitaar minimaal 3 dagen kwijt bent.

Tip!
In veel gevallen is het ook mogelijk om de fretten te vlakken, dit is aanzienlijk voordeliger. Wil je weten wat bij jouw gitaar de mogelijkheden zijn kom dan met je gitaar naar onze winkel en we kunnen het je precies vertellen.
Herfretten van een gitaar